Szabó Anna
Hozzávalók:
1 kg érett paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
3-4 babérlevél
Chili paprika
2 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors
1 teáskanál oregánó
5 dkg barna cukor (2 és fél evőkanálnyinak felel meg)
+ízlés szerint:1-1 kávéskanálnyi kömény és koriander
Elkészítés:
1. A vöröshagymát vágd apró kockákra, a paradicsomokat miután megmostad elegendő nagyobb darabokra szelni.
2. Egy fazékban pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a paradicsomot, a babérlevelet, a feldarabolt chili paprikát és egészben a megtisztított fokhagyma gerezdeket is.
3. Fedő alatt a paradicsom, közepes lángon kb. 35 perc alatt puhára párolódik, de ne felejtsd el időnként megkevergetni. Ezután jöhet hozzá a cukor, a só, ízlés szerint további fűszerezek is (bors, oregánó, koriander, kömény). A fűszerezés után még kb 10 percig sűrűsödésig kell főzni.
4. Az elkészült keveréket vedd le a tűzről, várd meg míg langyosra hűl, aztán pedig jöhet a turmix amely pépes állagúra aprítja.
A mártogatóst még saját ízléses szerint tovább fűszerezheted, amennyiben intenzívebb ízhatást szeretnél elérni, ha a csípősebbet kedveled, akkor egy kevéske apróra vágott chili paprikát is bátran rakhatsz még hozzá.
5. Ezután nincs más hátra, mint jól zárható üvegekbe tölteni.
Felbontás nélkül nagyjából egy hónapig eláll hűvös és sötét helyen. Felbontás után pedig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp: Tálalható zöldségekkel: (Répa, zellerszár, kígyóuborka) Sós ropogtatnivalóval: Chipsz, tortilla chipsz, olasz ropi (Grissini)
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK