GASZTRO

Paradicsomos lasagne kolbásszal, gombával

Szerző:
Szabó Anna
Ez a lasagne most éppen kolbásszal, gombával, paradicsommal, és természetesen sajttal készült. Nem állítjuk, hogy könnyű étel, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert isteni finom.

 

Hozzávalók 2 adaghoz

- 2 pár jó minőségű kolbász
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj

Elkészítés

A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A kolbászt és a gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról pedig tépkedjük le a leveleket.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és süssük pár percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát, majd keverjük alaposan össze, és pirítsuk tovább kb. 5 percig. Tegyük bele a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk néhány percig. A végén adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatosan kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.

Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, kanalazzunk rá a keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön. Végül a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL