Szabó Anna
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 pár jó minőségű kolbász
- 6 db lasagne tésztalap
- 30 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek víz
- 4 púpozott ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 30 dkg sajt
- kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le. A kolbászt és a gombát daraboljuk fel, a paradicsomot vágjuk kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel, a sajtot reszeljük le, a kakukkfűágról pedig tépkedjük le a leveleket.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és süssük pár percig. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát, majd keverjük alaposan össze, és pirítsuk tovább kb. 5 percig. Tegyük bele a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk néhány percig. A végén adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd folyamatosan kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, helyezzünk rá egy lasagne lapot, kanalazzunk rá a keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön. Végül a maradék reszelt sajtot szórjuk a tetejére Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK