Szabó Anna
Hozzávalók:A húsgombóchoz
70 dkg csirkemell (lehet pulyka is)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
15-20dkg árpagyöngy (más néven gersli)
só, bors
A paradicsom szószhoz
1 liter paradicsompüré
1-2 fej vöröshagyma
2 zeller szár levéllel
2 evőkanál pirospaprika őrlemény
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál olíva olaj
só
fruktóz (gyümölcscukor) vagy méz
1. Egy kis lábosba beletesszük az árpagyöngyöt, majd leöntjük hozzávetőlegesen kétszerannyi lobogó forró vízzel, és légmentesen lefedjük. Tedd félre kihűlni, közben az árpagyöngy felszívja magát a vízzel és megpuhul!
2. Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a hagymát apró kockákra. A fazékba tegyünk annyi olívaolajat, hogy éppen ne kapjon oda, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük üvegesre kislángon.
3. Ha már elég üveges a hagyma, húzzuk félre és adjunk hozzá 1 evőkanál pirospaprikát, a paradicsomlevet, ½ liter vizet és kezdjük el főzni. Ízlés szerint ízesítsük a fruktózzal. Közben tegyük hozzá a zellert, és az ételsűrítőt (forrás után) és kb. 15 percig főzzük össze.
4. Közben készítsük el a tölteléket! Daráljuk le a húst a hagymával és a fokhagymával együtt, majd adjuk hozzá a kihűlt rizst, fűszereket (feketebors, pirospaprika, só ízlés szerint), a tojást és alaposan dolgozzuk össze. A kész masszából készítsünk kis gombócokat és tegyük bele a forrásban levő paradicsommártásba, és főzzük körülbelül 20 percig.
TIPP:
Ha töltött paprikát szeretnénk készíteni, akkor a húst paprikába töltjük, és úgy főzzük meg, de még inkább pároljuk meg. Főtt burgonyával vagy teljes kiőrlésű, graham lisztből készült spagettival tálalva kiváló étel – és még egészséges is!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK