Szabó Anna
Hozzávalók - a babpörkölthöz
- 50 dkg fehér bab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1üveg hámozott paradicsom
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- só, bors, esetleg erős pirospaprika, kakukkfű, borsikafű
Elkészítés
A hagymát olajon, vagy kókuszzsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a paradicsom konzervet és a sűrített paradicsomot, végül a babot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és készre főzzük. (A vizet folyamatosan pótoljuk hozzá, de ne legyen túlságosan leveses.) Közben elkészítjük a puliszkát.
Hozzávalók - a puliszkához
- 4 maroknyi kukoricadara
- 2 maroknyi kukorica liszt
- só, víz
Elkészítés
Kb. fél liter vizet fel teszünk főni, és amikor forr, a lisztet és a darát folyamatosan felülről beleszórjuk, miközben kevergetjük. Sűrűre főzzük – figyeljünk oda, hogy a dara megpuhuljon.
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné Szalai Melinda egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK