Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos babpörkölt puliszkával - vegánoknak is!

Szerző:
Szabó Anna
A babos ételek azért egészségesek, mert nagyon sok fehérjét és rostanyagot tartalmaznak, illetve csökkentik a vércukorszintet. Mai receptünk rendkívül finom, és bár nem állíthatjuk, hogy gyors, de megéri elkészíteni.

 

Hozzávalók - a babpörkölthöz

- 50 dkg fehér bab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1üveg hámozott paradicsom
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- só, bors, esetleg erős pirospaprika, kakukkfű, borsikafű

Elkészítés

A hagymát olajon, vagy kókuszzsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a paradicsom konzervet és a sűrített paradicsomot, végül a babot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és készre főzzük. (A vizet folyamatosan pótoljuk hozzá, de ne legyen túlságosan leveses.) Közben elkészítjük a puliszkát.

Hozzávalók - a puliszkához

- 4 maroknyi kukoricadara
- 2 maroknyi kukorica liszt
- só, víz

Elkészítés

Kb. fél liter vizet fel teszünk főni, és amikor forr, a lisztet és a darát folyamatosan felülről beleszórjuk, miközben kevergetjük. Sűrűre főzzük – figyeljünk oda, hogy a dara megpuhuljon.

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné Szalai Melinda egészség blogja

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL