Szabó Anna
Palócleves
Hozzávalók:
- 800 g báránylapocka (színhús)
- 100 g zsír
- 400 g tisztított vöröshagyma
- 500 g tisztított burgonya
- 500 g tisztított zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl tejföl
- 3 dl fehérbor
- 2 l csontlé
- 1 db citrom
- só
- őrölt paprika
- őrölt köménymag
- piros arany
- liszt
A húst apró kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Zsíron finomra vágott hagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, köménymagot és egy késhegynyi piros aranyat, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk, és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá egy nagyon pici csontlevet.
A bárányhús főzése közben a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A zöldbabot 3 cm-esre vágjuk és félretesszük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldbabot, és felengedjük csontlével. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük. Tejfeles habarást készítünk (liszt, tejföl) és a forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük fehérborral és szűrt citromlével. Házilag készített csipetkével tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK