Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Palacsintatorta túróval

Szerző:
Szabó Anna
Kevesen mondanak nemet a palacsintára, és mi is így vagyunk ezzel... A következő recept ugyan túrós tölteléket ír, de érdemes más ízekkel kipróbálni.



Hozzávalók:
(4 személyre)


Palacsintatésztához
15 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
4 ek vaj

Töltelékhez
1 citrom

50 dkg zsírszegény túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mandulaforgács

vaj a sütéshez



Elkészítés:


1. A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tejjel, a vajjal és egy csipet sóval. Letakarjuk, és kb. 20 percig pihentetjük. Közben alaposan megmossuk a citromot, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót kikeverjük a citromhéjjal, a cukor felével, a vaníliás cukorral. A maradék cukrot, a citrom levét egy másik tálkában összekeverjük a mandulaforgáccsal.

2. Kivajazunk egy teflon palacsintasütőt, és egymás után vékony palacsintákat sütünk a masszából. Kivajazunk egy nagy tűzálló tálat. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gázsütő esetén 4. fokozat).

3. A palacsintákat megtöltjük a túrós keverékkel, és feltekerjük. A töltött palacsintákat 3-4 cm nagyságú darabokra vágjuk, és egymás mellé állítgatjuk a tűzálló tálban. Ráöntjük a mandulás keveréket, és a sütőben kb. 8 percig sütjük.

4. Ízlés szerint vaníliafagylalttal tálalhatjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL