4 közepes méretű, hosszúkás padlizsán
Nagy szemű só
2-3 fej hagyma
Olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 kemény paradicsom
Petrezselyemzöld
Kakukkfű
Zöld babérlevél
Néhány szem fekete olajbogyó
Só és bors
1. Mossuk meg és töröljük szárazra a padlizsánokat. Tegyük vágódeszkára, és nagyon éles késsel előbb tőből metsszük le a szárakat, majd hosszanti irányban vágjunk bele vékony szeleteket úgy, hogy a végén egy kis darabka még egyben maradjon. Szórjuk meg nagy szemű sóval, és rakjuk tálra, hogy a leve elfolyjon, míg mi a többi műveletet végezzük.
2. Tisztítsuk meg a vöröshagymát. Vágjuk vékony karikákra és serpenyőben, bő olajban fonnyasszuk meg, majd süssük enyhén aranybarnára. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Tegyük a serpenyőbe, amikor a vöröshagyma már üvegesre pirult. Sózzuk, borsozzuk, és süssük még néhány percig.
3. Mossuk meg és töröljük szárazra a paradicsomot. Ne hámozzuk meg. Vágjuk keresztbe 0,5 cm vastag szeletekre. A serpenyő tartalmának felét osszuk el egy kiolajozott tűzálló tál alján. A padlizsánlegyezőket törölgessük meg, és helyezzük a hagymarétegre.
4. A padlizsánszeletek közé csúsztassunk paradicsomkarikákat. Minden egyes paradicsomréteget szórjunk meg egy kevés sóval és bőven borssal. A megtöltött padlizsánlegyezőknek jól meg kell állniuk a tálban, de ne legyenek se túl szorosan, se pedig túl lazán, mivel ez utóbbi esetben szétnyílhatnak. Melegítsük elő a sütőt 230 C-ra. Bőven vágjunk apróra petrezselyemzöldet, kakukkfüvet és zöld babérlevelet. A padlizsánlegyezőkön osszuk el a maradék pirított vörös- és fokhagymát.
5. Szórjuk meg apróra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Tegyük a sütőbe, és süssük 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 180 ºC-ra, és süssük még 1 óra 15 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK