Szabó Anna
Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
4 kisebb paradicsom
4 törpepadlizsán
Friss rozmaring
Só és bors
1 kis csomag leveles tészta

1. Süssük a padlizsánokat héjastul 165 ºC-os sütőben, míg ujjunkkal megnyomva jó puhának nem érezzük őket. Körülbelül egy órát kell sütnünk ahhoz, hogy a padlizsán húsa igazán lágy legyen. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, és szedjük ki a magokat.
2. Villával nyomkodjuk szét a padlizsánhúst, amíg kissé darabosabb állagú pürét nem kapunk. Adjunk hozzá sót, borsot, finomra zúzott fokhagymát és egy kanálnyi olívaolajat. Időt takaríthatunk meg, ha a padlizsánpürét mikrohullámú sütőben készítjük el: a padlizsánokat konyhai papírtörlőbe burkolva, nagy teljesítményen pároljuk 5 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Pihentessük 5 percig, csomagoljuk ki, majd hosszában vágjuk ketté, hogy kiszedhessük a húsát. A kikapart padlizsánhúst tegyük tálba, ízesítsük olajjal, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal.
3. Készítsük el a tortácskák alapját „vaksütéssel” sütött leveles tésztából. Töltsük meg a padlizsánpürével, valamint sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával meghintett paradicsomszeletekkel. A közepére ültessünk egy félbevágott és padlizsánpürével megtöltött törpepadlizsánt, s díszítsük vékony fokhagymaszeletekkel. Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, és körülbelül 20 percre tegyük vissza a sütőbe.
4. A levelestészta-tortácskát lehetőleg melegen tálaljuk: a közepébe díszítésképpen szúrjunk egy friss rozmaringszálacskát. Langyosan és hidegen is kínálhatjuk, 1-2 bazsalikomlevéllel.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK