Szabó Anna
Orjaleves
Hozzávalók:
- 2 kg sertéstarja (csontos)
- 250 g tisztított sárgarépa
- 100 g tisztított gyökér
- 100 g tisztított kelvirág
- 60 g tisztított zeller
- 60 g tisztított karalábé
- 60 g tisztított vöröshagyma
- 50 g csiperkegomba
- 1 db csemege zöldpaprika
- 1 db csemege paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ cs metélőhagyma
- só
- egész bors
- gyömbér
- sáfrány
- szerecsendió
A sertéstarját hideg vízben alaposan megmossuk, megfelelő nagyságú edényben hideg vízben feltesszük főni. Amikor a leves forrni kezd, lehabozzuk, sózzuk, fűszerzacskót készítünk (egész bors, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, fokhagyma, metélőhagyma), melyet zsineggel a fazék füléhez erősítünk. Ha van otthon teatojásunk akkor abba tegyük a fűszereket. Lassú tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. Amikor a sertéstarja puhulni kezd, beletesszük a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, kelvirág, vöröshagyma). Ezután hozzáadjuk a csemege zöldpaprikát, paradicsomot, és az alaposan megmosott csiperkegombát. A levest sóval újraízesítjük, és gyöngyöző forrással készre főzzük. Amikor a leves elkészült, a tarját kivesszük, hideg vízben lehűtjük, kicsontozzuk, metéltre vágjuk. A levest 15 percig pihentetjük, ezután szitán leszűrjük. A levesben főtt zöldséget metéltre vágjuk.
A következőképpen tálaljuk: Leveses tálba tesszük a metéltre vágott tarjahúst, vegyes zöldséget, és feltöltjük a forró levessel. Betétnek eperlevelet, csigatésztát vagy finommetéltet adjunk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK