Szabó Anna
      
Hozzávalók:
50dkg finomliszt
 2,5dl langyon tej
 4 evőkanál cukor
 3dkg élesztő
 1 tojás
 5dkg vaj vagy margarin
 3 csomag vaníliás cukor
 ½ kávéskanál só
Elkészítése:
1,5dl langyon tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Eközben a lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot, majd végül az élesztőt is. 
 Jól összedolgozzuk, majd belegyúrjuk a felolvasztott vajat, és tovább dagasztjuk a tésztát. 
 Letakarva félretesszük, kelni hagyjuk 30 percet. 
 Ezt követően lisztezett felületen a tésztát 40-45 cm hosszú hengerré sodorjuk, de ez függ a kuglófformánk méretétől is. Mielőtt a formába helyeznénk, az kivajazzuk, kilisztezzük. 
 Az formázás során akár néhány szem mazsolával is megízesíthetjük, amiket egyenletesen eloszlatva a tésztába nyomkodunk. 
 Hideg sütőbe helyezzük, amit 180°C –ra állítunk. Ha elérte a hőfokot még 30-40 percet sütjük. 
 Az idő leteltével az 1,2dl langyos tejben feloldott vaníliás cukrokkal meglocsoljuk a kuglófot, és visszatoljuk a sütőbe még 10 percre. 
 Amikor teljesen elkészült, kicsit állni hagyjuk a formában, rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük, megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat az esős napokon is!
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK