Én most paradicsommal, olajbogyóval, hagymával, petrezselyemzölddel, és mozzarellával bolondítottam meg a tojásokat, így a sütés végén, egy remek, kiadós reggelit tudtam feltálalni. Mivel nem volt itthon sem kenyér, sem pedig péksütemény, így zabpelyhes-lángost sütöttem az omlett mellé.
Omlett hozzávalói
4 db tojás
paradicsom (ízlés szerint)
olajbogyó (ízlés szerint)
1 db vöröshagyma
kis csokor petrezselyemzöld
só
őrölt bors
2-3 ek olívaolaj
mozzarella
A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vastagon szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, az olajbogyó levét pedig csepegtessük le.
Öntsük az olajat egy serpenyőbe, melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is. Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel, és fűszerekkel összekevert tojást. Süssük addig, amíg a tojás szilárdulni kezd. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre.
Zabpelyhes-lángos hozzávalói
2 dl zabpehely
1,5 dl tej
só
1 db tojás
1 ek olívaolaj
A zabpelyhet öntsük egy tálba, majd öntsük rá a tejet és hagyjuk, hogy teljesen magába szívja (kb. 30 perc). Ezután ízlés szerint sózzuk meg, és üssük bele a tojást, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze.
Öntsük bele az olajat egy teflon serpenyőbe, majd hevítsük fel. Öntsük bele a zabpelyhes masszát, majd egyenletesen terítsük el. Alacsony lángon, süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre.
Tálaláskor az omlettet a zabpelyhes lángossal kínáljuk. Nagyon finom a kettő együtt, és igen laktató.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK