Szabó Anna
Az sós omlett elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj a sütéshez

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgájukat, beleszitáljuk a lisztet, és megsózzuk. Teflon serpenyőben vajon vagy olajon lepényt sütünk belőle, ebből a mennyiségből négyet, egymás után. Amikor az alsó felük szépen megpirult, lapáttal, egy mozdulattal fordítjuk meg, hogy az omlett egyben maradjon, úgy pirítjuk meg a másik felét is. Sütés után tálra vagy tányérra csúsztatjuk, és félbehajtjuk. Tetejére teavajt csipkedhetünk. Az omlettet félbehajtás előtt meg is tölthetjük.

Töltelékek sós omletthez:
- Gombás omlett: 30 dkg felszeletelt gombát kevés olajban vagy vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel megpárolunk. Ezzel a raguval töltjük meg az omlettet, majd a tetejére reszelt sajtot teszünk.
- Velős-gombás omlett: Ugyan úgy készül, mint a gombaragu, csak a végén velőt adunk a gombához.
- Garnélás omlett: A garnélát olívaolajban fehér borssal, kevés zúzott fokhagymával, darált bazsalikommal megfuttatjuk, friss apróra vágott paradicsomot adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel. Az omlett közepébe töltjük, majd félbehajtjuk.
- Sajtos omlett: Többféle sajtot reszeljünk az omlett közepébe, adjunk hozzá egy késhegynyi szerecsendiót, majd hajtsuk félbe.
A tetejére olvasztott vajat és reszelt sajtot tegyünk.
- Sonkás omlett: Kevés vajon pirítsuk meg az apró kockára vágott sonkát, adjunk hozzá egy csipet őrölt fehér borsot, majd tejföllel, reszelt sajttal keverjük össze. Az omlettbe töltsük, majd hajtsuk félbe, és a tetejét hintsük meg reszelt sajttal.
- Zöldséges omlett: Párolt vegyes zöldséggel töltjük, és vajjal, sajttal gazdagítjuk a tetejét.

Az édes omlett elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rétesliszt
- 5 dkg vaj
- csipet só
Ugyan úgy készítjük, mint a sós omlettet, csak a réteslisztet szitáljuk hozzá a tojáshoz.
Töltelékek édes omletthez:
- Párolt gyümölcsök: Vajban párolt, mézes sárgabarack stb. tejszínhabbal
- fahéjas porcukor
- kakaópor- nutella
- puding
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK