Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Nevezetes édességek házilag

Szerző:
Szabó Anna
Számos olyan közkedvelt, boltban kapható nassolnivaló létezik, melyet akár mindennap szívesen fogyasztanánk. Ha viszont otthon készítjük el ezeket, abban is biztosak lehetünk, hogy csak az van bennük, amit beletettünk, no és akár ajándéknak sem utolsók.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Nutella (csokis-mogyorós krém)

Hozzávalók

10 dkg étcsokoládé
6 dkg török mogyoró
6 evőkanál méz
7 dkg vaj
1 dl tej

Elkészítés

Egy serpenyőben kezdjük el pirítani a mogyorót, amíg sercegni nem kezd. Dörzsöljük le a héját, majd daráljuk nagyon finomra.

Forraljuk fel egy edényben a tejet a mézzel és a vajjal, majd adjuk hozzá az apróra tört csokit.

Vegyük le a tűzről, és kevergessük folyamatosan addig, míg a csoki fel nem olvad.

Ha ez megtörtént, jöhet a mogyoró, majd a turmixolás, egészen addig, míg nagyon finom puha és sima krémet nem kapunk.

Kis üvegekbe téve tároljuk a hűtőben.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL