150 g rizs
500 ml alacsony zsírtartalmú tej
Só
200 ml narancslé
2 teáskanál étkezési keményítő
3 evőkanál szeletelt mandula
500 g eper
5 evőkanál cukor
2 evőkanál krémsajt
1. Forrald fel a tejet a rizzsel együtt, és adj hozzá egy csipetnyi sót. Szép lassan melegítsd fel, és folyamatosan keverd meg, nehogy odakapjon a tej. Főzd addig, míg meg nem puhul a rizs.
2. A 150 ml narancslét forralj fel. A maradék 50 ml-ben keverd el az étkezési keményítőt és a cukrot, majd a tűzről levett, felforrt narancslében jól dolgozd el. Öntsd át egy másik edénybe és hagyd langyosra hűlni.
3. Az epreket mosd és pucold meg, és vágd félbe. Majd a kihűlt narancsszósszal keverd jól össze. Közben a mandulát pirítsd aranybarnára egy zsírtalan lábosban.
4. A kész tejberizst vedd le a tűzről. A 4 evőkanál cukrot keverd el a krémsajtban. A tejberizst öntsd desszertes tálakba vagy poharakba, majd öntsd le a narancsszószos eperrel, hintsd meg pirított mandulával, majd tegyél egy kevés cukros krémsajtot a tetejére.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK