3 tojás
3 dl cukor
3 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
Díszítéshez: 20 db blansírozott mandula
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.
2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni.
3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és felváltva öntve mellé a tejet és az olvasztott vajat, adjuk a tojásos keverékhez.
4. Süssük a sütő alsó rácsán 10 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
5. Hosszában felezzük el a mandulákat, és rendezzük el a tésztán. Süssük tovább 20-30 percig.
6. Hagyjuk hűlni legalább 5 percig, mielőtt kivennénk a formából.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK