Szabó Anna
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom héja
1 teáskanál sütőpor
lekvár
porcukor a tetejére
Elkészítés
A lisztben alaposan keverjük el a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Morzsoljuk el benne a puha margarint, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Ne ijedjünk meg, hogy nem áll még össze egységes tésztává.
Fóliába téve hagyjuk, hogy egy órát pihenjen a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt nagyjából 200°C-ra.
Miután eleget hűlt, vágjuk ketté, nyújtsuk ki és szaggassuk ki a tésztát. Minden másodiknak szúrjunk kis lyukat a közepére.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezve kb. 10 perc alatt megsülnek. Hagyjuk őket kihűlni, majd ragasszunk össze kettőt-kettőt lekvárral. Szórjuk meg a tetejét porcukorral, és lehet is csemegézni.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK