Hozzávalók:
25 dkg mogyoróvaj
20 dkg étcsokoládé
8 dkg nyírfacukor
2 evőkanál eper lekvár (diabetikus)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 dkg vaj
1 tojás
2,5 dl tej
Elkészítés:
Reszeljük durvára az étcsokoládét, majd egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csoki reszeléket. Ezután keverjük habosra a vajat, a mogyoróvajat, a nyírfacukrot, a tojást, a lekvárt és a tejet. Amikor megfelelően összedolgoztuk őket, apránként adjuk hozzá a lisztkeveréket.
A muffin sütőt zsírozzuk ki vagy tegyünk a formába muffin papírt, és háromnegyedig töltsük fel a masszával.
190°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 percig süssük.
A nyírfacukornak köszönhetően a diabétesszel élők is aggodalom nélkül fogyaszthatnak a kész csemegéből.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK