Szabó Anna
Muffin édes szilvával
Hozzávalók:
- 12 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál fahéj
- 10 dkg dió
- 5 szem közepes szilva (konzerv is lehet)
Az enyhén felolvasztott margarint és a cukrot jó habosra keverjük, Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a liszt, a fahéj, a sütőpor, és a dió keverékét is hozzátesszük. A végén belekeverjük az apróbb kockákra vágott, meghámozott szilvát. Végül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. A margarinnal kikent muffin formákat félig töltsük meg a tésztával. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Vaníliasodót adhatunk a muffin mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK