Muffin édes szilvával
Hozzávalók:
- 12 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál fahéj
- 10 dkg dió
- 5 szem közepes szilva (konzerv is lehet)
Az enyhén felolvasztott margarint és a cukrot jó habosra keverjük, Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután a liszt, a fahéj, a sütőpor, és a dió keverékét is hozzátesszük. A végén belekeverjük az apróbb kockákra vágott, meghámozott szilvát. Végül annyi tejet adunk hozzá, hogy formálható masszát kapjunk. A margarinnal kikent muffin formákat félig töltsük meg a tésztával. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Vaníliasodót adhatunk a muffin mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK