1/3 csésze margarin
1/3 csésze barna cukor
¼ csésze melasz
¼ csésze sötét kukoricaszirup
1-2 csésze liszt két részre osztva
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 ¼ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
Porcukor
1. Egy kis lábosban, kis lángon olvasszuk fel a margarint. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a barna cukrot, a melaszt és a kukoricaszirupot, majd tegyük félre hűlni.
2. Egy nagy tálban keverjük össze az 1 ½ csésze lisztet, a gyömbért, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szegfűszeget, majd adjuk a margarinos keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a maradék ¼ csésze lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk.
3. Enyhén belisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát; ha túl ragadós, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Formáljunk belőle 2 cipót, csomagoljuk műanyag fóliába, majd tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre, vagy amíg megszilárdul.
4. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Kenjük ki a tepsiket, majd tegyük félre. Vékonyan belisztezett felületen nyújtsuk ki a cipókat (egyszerre csak egyet) 1-2mm vastagra.
5. Belisztezett, 6cm-es kerek formával szaggassuk ki a tésztát. (Ha túl lágy a tészta, néhány percre tegyük a hűtőbe.) Gyúrjuk újra a maradékot, majd nyújtsuk és szaggassuk ki. A süteményeket egymástól 1cm-re tegyük az előkészített tepsire.
6. Süssük 8 percig, vagy amíg a tészta átsül és kissé megbarnul. A süteményeket tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. Tegyünk a süteményekre karton- vagy zsírpapírból kivágott csíkokat, majd szórjuk meg átszitált porcukorral. Végül óvatosan vegyük le a papírt.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK