Hozzávalók 4 nagyobb szuflé formához
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 18 g zselatin (por)
- málna
Málnapép hozzávalói
- 20 dk málna
- cukor
- vaníliás cukor
Elkészítés
Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejet, és a tejszínt öntsük egy edénybe, melegítsük fel forráspontig, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, és keverjük simára, csomómentesre. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot.
Tegyük egy tálba a túrót, adjuk hozzá a kissé lehűtött vajat, a cukros, zselatinos tejet, a reszelt citromhéjat, majd botmixerrel pépesítsük, hogy teljesen sima állagú legyen.
A szuflé formákat béleljük ki fóliával, mindegyiknek az alját rakjuk ki málnaszemekkel, óvatosan kanalazzuk rá a túrós krémet, majd tegyük a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A maradék málnát tegyük fel főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, majd és folyamatos keverés mellett főzzük kb. 5 percig. A tűzről levéve passzírozzuk át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, végül teljesen hűtsük le.
Tálalás előtt a megdermedt tortát fordítsuk rá egy tányérra, óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és kanalazzuk köré a málnapépet.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK