Szamócát reggelire
Epres toastkenyér
Hozzávalók:
- 8 szelet barnakenyér
- 20 dkg krémsajt
- 1 dl tejszínhab
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál méz
- 50 dkg szamóca
Díszítés: őrölt zöldbors
A megpirított kenyérszeleteket megkenjük a következő krémmel:
A tejszínhabot keményre verjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a citromlevet. Ízlés szerint keverjük hozzá a mézet. A langyos, pirított kenyérszeleteket kenjük meg a krémmel, majd a tetejét díszítsük fébevágott szamócaszemekkel. Őrölt zöldborssal hintsük meg a kenyérszeleteket.
Hideg szamócakrémleves ebédre
Hideg szamócakrémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg szamóca
- 3 dl szamócaszörp
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt (használhatunk tejfölt is)
- 4 dl narancslé
- 2 evőkanál méz
Díszítés: tejszínhab, kókuszreszelék
A szamóca egyharmad részét félretesszük. A többit az összes hozzávalóval összeturmixoljuk, majd hűtött csészékbe töltjük, amelyekbe a maradék szamócát elosztjuk. Hűtőben tartjuk, majd tálalásnál tejszínhabbal és kókuszreszelékkel meghintjük.
Rengeteg epretek termett az idén? Már nem győzitek enni? Készíts finom szamócaszörpöt a meleg nyári estékre, és a téli hideg napokra. A nagy kánikulában nincs is jobb egy pohár ínycsiklandó, jeges szomjoltónál.
Szamócát frissítőnek
Szamócaszörp
A megmosott szamócát 3 dl felforralt, majd lehűtött vízzel leturmixoljuk.
Az egészet egy tálba öntjük, hozzáadunk 1 mokkáskanál citromsavat és 1 késhegynyi nátrium-benzoikumot (nagyobb boltokban vagy gyógyszertárakban, tasakos kiszerelésben kapható ételkészítéshez használható tartósítószer, pl: befőttek, szörpök, lekvárok készítéséhez ajánlott). Műanyag kanállal összekeverjük (fontos, hogy fémmel ne érintkezzen, mert így a gyümölcs veszít az élvezeti értékéből), és lefedjük.
Hűtőszekrénybe tesszük 12-14 órára, majd másnap szitán átnyomjuk, hogy a szamóca apró magvai ne kerüljenek a szörpbe.
A szamócaléhez 60 dkg kristálycukrot öntünk, és jól összekeverjük. Néhány óra múlva, amikor a cukor teljesen feloldódott a lében, szörpösüvegekbe tölthetjük. Fóliával lefedjük, befőttesgumival légmentesen lezárjuk. Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK