Szabó Anna
Hozzávalók:
-1000g sertés comb.
-300g nyers füstölt kolozsvári szalonna.
-4dl száraz vörösbor (Egri Bikavér)
-450g sűrített paradicsom (Arany Fácán)
-fekete bors
-1-2db szerecsendió
-só
-1000g makaróni
-400g sajt (Trappista vagy Pannónia)
Elkészités:
A hentesnél próbáld meg a kolozsvári szalonnát és a húst együtt ledaráltatni, így jelentős időt spórolhatsz meg. A ledarált húst tedd bele egy edénybe, öntsd rá a vörösbort és a paradicsom pürét, és ezután kezd el főzni kis lángon. Vigyázz könnyen leragad, ezért időnként kevergetni kell. Ahogy forrni kezd, add hozzá a szerecsendiót és a fűszereket ízlés szerint. Miután megfőtt a massza, keverd össze, a kifőzött tésztával, és kb. 15percig, hagyd állni. Tálaláskor reszelj sajtot a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK