Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mikulásra várva - A legjobb Mikulás sütemények

Szerző:
Szabó Anna
Ablakod halkan kinyílik, és a csizmád ajándékokkal lesz tele. Hamarosan megtudhatod, hogy idén milyen voltál, milyen ajándékot érdemelsz! Ám a Télapót nem illik üres kézzel várni - tarts velünk és várjuk együtt finomabbnál finomabb süteményekkel!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Mikulás sütemény

Hozzávalók

22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 ek tej
1 tk vanília aroma
35 dkg liszt
piros ételfesték
mini csokoládé chips (szemeknek és gomboknak, vagy utólag csoki pöttyök)
piros cukorka

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 °C hőmérsékletűre.
Keverjük a vajat robotgéppel, magas fordulatszámon 30 másodpercig. Adjunk hozzá cukrot, ezzel is jól keverjük át, majd öntsük bele a tejet és a vaníliát is. Fokozatosan adagoljuk hozzá lisztet, majd vegyünk ki a tésztából 1 csészényi (2,5dl) mennyiséget, és tegyük félre.

A maradék tésztát keverjük pirosra, ételfesték segítségével. Gyúrjunk belőle 1 db 2,5 cm-es, és 5 db 1 cm-es golyót. A félretett tésztából gyúrjunk, 1 db 2 cm-es és 4 db 0,5 cm-es golyót.


A képen látható módon építsük össze a mikulást. Süssük őket sütőpapírral bélelt sütőlapon 12-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Vajas cukormáz (amerikai cukormáz)

10 dkg vaj (nem margarin)
1/2 tk vanília
17 dkg porcukor
1 ek tej

Keverjük a vajat a vaníliával, robotgéppel fél percig. Részletekben adjuk hozzá a porcukrot, és ha szükséges a tejet.

Habzsákból díszítsük fel a Mikulás süteményünk szakállát, és a sapka szélét. Az orrát egy szem piros cukorkából tudjuk a legkönnyebben elkészíteni. Olvasztott csokoládéból pöttyözzük a szemeket, és a kabát gombjait.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL