Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Hozzávalók
22 dkg vaj
10 dkg cukor
1 ek tej
1 tk vanília aroma
35 dkg liszt
piros ételfesték
mini csokoládé chips (szemeknek és gomboknak, vagy utólag csoki pöttyök)
piros cukorka
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 °C hőmérsékletűre.
Keverjük a vajat robotgéppel, magas fordulatszámon 30 másodpercig. Adjunk hozzá cukrot, ezzel is jól keverjük át, majd öntsük bele a tejet és a vaníliát is. Fokozatosan adagoljuk hozzá lisztet, majd vegyünk ki a tésztából 1 csészényi (2,5dl) mennyiséget, és tegyük félre.
A maradék tésztát keverjük pirosra, ételfesték segítségével. Gyúrjunk belőle 1 db 2,5 cm-es, és 5 db 1 cm-es golyót. A félretett tésztából gyúrjunk, 1 db 2 cm-es és 4 db 0,5 cm-es golyót.
A képen látható módon építsük össze a mikulást. Süssük őket sütőpapírral bélelt sütőlapon 12-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Vajas cukormáz (amerikai cukormáz)
10 dkg vaj (nem margarin)
1/2 tk vanília
17 dkg porcukor
1 ek tej
Keverjük a vajat a vaníliával, robotgéppel fél percig. Részletekben adjuk hozzá a porcukrot, és ha szükséges a tejet.
Habzsákból díszítsük fel a Mikulás süteményünk szakállát, és a sapka szélét. Az orrát egy szem piros cukorkából tudjuk a legkönnyebben elkészíteni. Olvasztott csokoládéból pöttyözzük a szemeket, és a kabát gombjait.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK