Hozzávalók
A tésztához:
- 28 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 8 dkg cukor,
- 2 db tojás sárgája,
- 1 csomag vaníliás cukor.
A töltelékhez:
- 4 db tojásfehérje,
- 20 dkg porcukor,
- 20 dkg darált dió,
- 15 dkg méz,
- 1/4 citrom leve, héja,
- 1-2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés
A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.
25 darab kosárkaformát alaposan kikenünk margarinnal. A tésztát 25 felé osztjuk, és minden formába belenyomkodunk egy adagot.
A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük. A porcukros diót elkeverjük a mézzel, egy kevés tojáshabbal összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot. A kosárkák belsejét vékonyan ki lehet kenni pikáns lekvárral, így sokkal pikánsabb ízkeveréket kapunk. A habos-mézes diót eloszlatjuk mindegyik kosárkába úgy, hogy éppen hogy púpos legyen a teteje. Kb. 180 - 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. A tetejét különböző magokkal, apróra vágott gyümölcsökkel lehet díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK