Szabó Anna
Hozzávalók:300g csiperkegomba
100g vargánya
2 gerezd fokhagyma
100g cukkini
3 gyöngyhagyma
1 csokor metélőhagyma
4 tojás
2,5dl félzsíros tej
6ek félzsíros tejszín
1 csipet fűszerkeverék (koriander, ánizs, fahéj, szegfűszeg)
1ek mogyoróolaj
Só
1. Megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, és négybe vágjuk a csiperkét. Meghámozzuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk és felszeleteljük a cukkinit és a gyöngyhagymát. Lecsepegtetjük a vargányát.
2. Mindent összekeverünk, lefedjük, és 5 percig főzzük mikrohullámú sütőben 600-700W-on. Tűzhelyen megpárolható, ekkor ráöntünk 2,5dl vizet, lefedjük, és 10 percig főzzük közepes lángon.
3. Előmelegítjük a sütőt 150ºC-ra (5. fokozat). Apróra vágjuk a metélőhagymát. A zöldséget lecsepegtetjük egy szűrőben, majd egy kanál hátoldalával finoman kinyomjuk belőle a maradék levet. Robotgéppel vagy vágódeszkán késsel felaprítjuk. Az apróra vágott zöldséget összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a fűszereket. Sózzuk, beletesszük a metélőhagymát.
4. Vékonyan kiolajozunk 6 kis formát. Háromnegyedig megtöltjük a gombakeverékkel, meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Betesszük sütőbe középmagasra, és 45 percig sütjük vízfürdőben.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK