300g csiperkegomba
100g vargánya
2 gerezd fokhagyma
100g cukkini
3 gyöngyhagyma
1 csokor metélőhagyma
4 tojás
2,5dl félzsíros tej
6ek félzsíros tejszín
1 csipet fűszerkeverék (koriander, ánizs, fahéj, szegfűszeg)
1ek mogyoróolaj
Só
1. Megtisztítjuk, folyó víz alatt megmossuk, és négybe vágjuk a csiperkét. Meghámozzuk a fokhagymát, kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk és felszeleteljük a cukkinit és a gyöngyhagymát. Lecsepegtetjük a vargányát.
2. Mindent összekeverünk, lefedjük, és 5 percig főzzük mikrohullámú sütőben 600-700W-on. Tűzhelyen megpárolható, ekkor ráöntünk 2,5dl vizet, lefedjük, és 10 percig főzzük közepes lángon.
3. Előmelegítjük a sütőt 150ºC-ra (5. fokozat). Apróra vágjuk a metélőhagymát. A zöldséget lecsepegtetjük egy szűrőben, majd egy kanál hátoldalával finoman kinyomjuk belőle a maradék levet. Robotgéppel vagy vágódeszkán késsel felaprítjuk. Az apróra vágott zöldséget összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a fűszereket. Sózzuk, beletesszük a metélőhagymát.
4. Vékonyan kiolajozunk 6 kis formát. Háromnegyedig megtöltjük a gombakeverékkel, meleg vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk. Betesszük sütőbe középmagasra, és 45 percig sütjük vízfürdőben.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK