Hozzávalók:
1,3 liter csirke- vagy zöldségalaplé
3 ek olívaolaj, plusz locsoláshoz
3-4 medvehagyma gyökere (vagy újfokhagyma gerezdje), szeletekre vágva
4 salottahagyma, megtisztítva, finomra aprítva
350g rizottónak való rizs
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Néhány apró gömbnyi vaj
100g frissen reszelt parmezán, plusz tálaláshoz parmezánforgács
Maroknyi petrezselyem, csak a levelei, felaprítva
Elkészítése:
1. Az alaplét forrald fel egy lábasban, kis lángon tartsd forrásban.
2. Az olívaolajat melegítsd fel egy másik lábasban, tedd bele a fokhagymát és a salottahagymát. Gyakori kevergetés mellett süsd 3-4 percig, amíg a salottahagyma meg nem puhul. Keverd bele rizst, kevergetve süsd néhány percig, amíg a rizsszemek átlátszóvá nem válnak.
3. Merőkanalanként adagold a forró alaplét a rizshez, közben kevergesd. Várd meg, amíg majdnem az összes folyadék felszívódik, mielőtt hozzáadnál egy újabb kanálnyit az alapléből. Ha már majdnem elhasználtad az összes alaplét (nem feltétlenül lesz szükség az összesre), kóstold meg a rizst. Akkor jó, ha al dente, vagyis átfőtt, de a közepén roppanós maradt. Sózd-borsozd, majd húzd le a lábast a tűről.
4. Keverd a vajat a rizottóhoz, tedd bele a reszelt parmezánt és az aprított petrezselymet is. Törj rá egy kevés borsot, és ha szükségesnek látod, önts bele egy löttyintésnyi alaplét isi, hogy a rizs lédús és krémes maradjon.
5. Tálald azonnal, parmezánforgáccsal megszórva, olívaolajjal meglocsolva.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK