50dkg eper
20dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
1. Az epret alaposan megmossuk, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük.
2. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
3. A pürésített eperhez hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a citromlét. A keveréket egynegyed-háromnegyed arányban kettéválasztjuk.
4. Az eper háromnegyed részét a tejszínhabhoz adjuk. Fagylaltgépbe öntjük, jól kikeverjük benne, amíg már majdnem megfagy, de még keverhető. Aztán laza mozdulatokkal úgy, hogy ne keveredjen el teljesen, hanem a massza határozottan többszínű, csíkos maradjon, beleforgatjuk a fagyiba a félretett epervelőt.
5. Az így elkészült masszát mélyhűtőbe tesszük, és megfagyasztjuk.
Fagylaltgép hiányában a mascarponés krémet az epervelővel rétegezzük egy mélyhűtést bíró tálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Tejszínhabbal, ostyával tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK