Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mascarponés citromtorta (sütés nélkül)

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

15dkg háztartási keksz, ledarálva
10dkg margarin vagy vaj
Reszelt citromhéj
A krémhez:
25dkg mascarpone
1 kis pohár natúr joghurt
2-3 evőkanál cukor
2 citrom kifacsart leve
Reszelt citromhéj
2,5dl habtejszín
1 csomag zselatin fix
Citromkarikák
Mentalevél, citromfű



Elkészítése:

1. Először készítsd el a torta alját. Daráld le a háztartási kekszet, olvassz meg egy kis vajat – nem kell, hogy folyjon, elég, ha könnyen keverhető – majd össze őket, egy lereszelt citrom héjával együtt. Helyezd kapcsos tortaformába, és jól nyomkodd le. Tedd hűtőbe, míg a krém elkészül.

2. Két citrom levét és – ízlés szerint – héját, a joghurtot valamint a cukrot alaposan keverj össze.

3. Verd fel habtejszínt, és ezt is add hozzá. A zselatinfixet a leírás szerint készítsd el, és adagold ezt is a mascarponés krémhez.

4. Ezt a krémes elegyet öntsd rá a kekszes alapra, és egyengesd el. 2-3 óráig hagyd állni. Citromfűvel, mentalevéllel, citromkarikákkal díszítheted.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL