A babcérnatészta vagy celofántészta néven is ismert üvegtészta mungóbab lisztből készül. E rendkívül vékony tésztát használat előtt áztasd be forró vízbe, színe ekkor átlátszóvá válik.
400g marhahúsfilé
1 evőkanál szezámolaj
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
1 közepes fej lilahagyma (170g), vékonyra szeletelve
1 nagy sárgarépa (180g), vékonyra szeletelve
1 kígyóuborka (130g), kimagozva és vékonyra szeletelve
1 maroknyi friss korianderlevél
1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél
1. Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe.
2. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le.
3. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában.
4. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK