Szabó Anna
A babcérnatészta vagy celofántészta néven is ismert üvegtészta mungóbab lisztből készül. E rendkívül vékony tésztát használat előtt áztasd be forró vízbe, színe ekkor átlátszóvá válik.
Hozzávalók:400g marhahúsfilé
1 evőkanál szezámolaj
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
1 közepes fej lilahagyma (170g), vékonyra szeletelve
1 nagy sárgarépa (180g), vékonyra szeletelve
1 kígyóuborka (130g), kimagozva és vékonyra szeletelve
1 maroknyi friss korianderlevél
1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél
1. Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe.
2. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le.
3. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában.
4. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK