GASZTRO

Marcipános-cseresznyés sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g liszt
1 kocka élesztő
80g cukor

250ml langyos tej
2 tojás
1,5kg cseresznye
300g marcipánmassza
200g porcukor

 

Elkészítése:

1. Az élesztőt futtasd fel langyos tejben. Add a liszthez a cukor, a vaj, 1 csipetnyi só, a maradék tej és a tojás kíséretében. Ezután gyúrd össze. Amikor már elválik a tészta az edény falától, tedd félre 40 percre kelni, úgyhogy előtte egy konyharuhát terítesz az edényre, a tészta tetejét pedig megszórod liszttel.

2. Tisztítsd meg a cseresznyét, és magozd ki. Majd a marcipánt olvaszd meg, és dolgozd össze 190g porcukorral és 1 tojássárgájával. Tedd egy habzsákba.

3. Az időközben megkelt tésztádat nyújtsd ki (40x30cm-es téglalap az ideális ebből a mennyiségből), majd tedd kizsírozott tepsibe.

4. Szórd a tetejére a cseresznyét, majd a habzsák segítségével készíts rá rácsokat.

5. Tedd 200ºC-ra előmelegített sütőbe, a középső szintre, és süsd 35-40 percig. Még langyosan szórd meg ízlés szerint porcukorral.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL