Hozzávalók
- Vaj vagy bármilyen zsiradék
- Mángold
- Cukkini
- Fokhagyma
- Mandula
- Dió
- Só
- Bors
Elkészítés
1. A serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy az általunk használt zsiradékot. Az apróra vágott fokhagymát kicsit pirítsuk meg.
2. Tegyük bele a karikákra, vagy fél karikákra szeletelt cukkinit. Egy picit sózzuk, borsozzuk, aztán közepes lángon, lefedve pároljuk néhány percig.
3. Közben mossuk meg a mángoldot, szeljük vagy tépjük egy-két centis darabokra. (A szárával együtt felhasználhatjuk.)
4. Amikor a cukkini láthatóan kezd megpárolódni, tegyük hozzá a mángoldot. Helyezzük vissza a fedőt a serpenyőre. Hagyjuk közepes lángon körülbelül öt-hat percig főni.
5. Ha úgy látjuk, hogy a hozzávalók már megpuhultak, a mángold kicsit összeesett, akkor húzzuk félre a mángoldos cukkinit a serpenyő szélére, ahol van egy kis szabad hely, oda szórjuk bele az összetört diót és mandulát. Picit pirítsuk, majd az egészet nagy lángon keverjük össze.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK