A tésztához:
25 dkg kókuszos keksz
8 dkg vaj
A töltelékhez:
2 evőkanál zselatin
50 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
Fél citrom leve
25 dkg málna
3 dl tejszín
A A 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, kanállal a forma aljára és oldalára nyomkodjuk, majd húsz percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a zselatint fél deci vízben simára keverjük, állandó keverés mellett fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az összetört málnát, belekeverjük a zselatint, és a felvert tejszínhabot kanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát a tésztával bélelt formába töltjük, és 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Aztán az egészet kiemeljük, a fóliát levesszük róla, és cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Tipp: |
Az alufóliával kibélelt forma alját és oldalát kenjük ki olajjal, így biztos, hogy egészben marad a sütemény, miután a formából kiemeljük. |
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK