Hozzávalók
- 10 dkg Győri Édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral, és a forráspontig hevített vajjal. Kanalazzuk bele a poharakba, az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele, majd tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Közben készítsük el a krémsajtos keveréket.
Krémsajtos réteg
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tej (3,5 %-os)
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin (por)
A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint, majd kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt krémsajtos, zselatinos keveréket, majd tegyük vissza, hogy teljesen megdermedjen. Közben készítsük el a málnás keveréket.
Málnás réteg hozzávalói
- 30 dkg málna
- 1,5 dl víz
- 1 cs vaníliás cukor
- porcukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 10 g zselatin (por)
A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal. Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, ne kerüljenek bele. Tegyük vissza a málnapépet a tűzre, és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.
Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt a tetejét málnaszemekkel díszítsük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK