Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 4 db tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2 dl tej
- csipet só
Elkészítés
A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és egy spatulával egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. Közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék hozzávalói
- 60 dkg málna
- 4 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A málnát tegyük egy szűrőbe, alaposan mossuk meg, csepegtessük le. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, míg egy közepesen kemény habot kapunk. A felvert habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát. Ezt a habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, és egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt. Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK