Szabó Anna
Hozzávalók
Tészta: 45 -50 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
annyi tej, hogy jól nyújtható legyen
Töltelék:
30 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dl tej
30 dkg darált mák
20 dkg liszt
4 tojás felvert fehérje
meggylekvár
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd belerakjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat és a tejet. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. A töltelékhez először összekeverjük egy tálba a tejet, a lisztet, a zsírt és a sütőport, a porcukrot és a mákot egy külön tálba összekeverni, ezeket óvatosan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert tojások habját. A kinyújtott tésztát megkenjük meggylekvárral, erre halmozzuk a tölteléket és a tészta másik kinyújtott felével beborítjuk. Előmelegített sütőben kb. 30-45 percig sütjük. A tetejét beborítjuk csoki mázzal.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK