Szabó Anna
Makaróni hússal rakva
Hozzávalók:
- 35 dkg makaróni
- 40 dkg sovány főtt marha vagy sertéshús
- 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- őrölt pirospaprika
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 kanál paradicsompüré
A húst pörköltnek elkészítjük, paradicsommal ízesítjük és finomra daráljuk.
A makarónit kettétörjük, bő, forró sós vízben kb.15 percig főzzük, leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, és kevés felmelegített zsiradékban megforgatjuk, majd tűzálló tálban a darált hússal rétegesen összerakjuk, és közben a tetejét a tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített, forró sütőben 20 percig pirítjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK