Makaróni hússal rakva
Hozzávalók:
- 35 dkg makaróni
- 40 dkg sovány főtt marha vagy sertéshús
- 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- őrölt pirospaprika
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 kanál paradicsompüré
A húst pörköltnek elkészítjük, paradicsommal ízesítjük és finomra daráljuk.
A makarónit kettétörjük, bő, forró sós vízben kb.15 percig főzzük, leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, és kevés felmelegített zsiradékban megforgatjuk, majd tűzálló tálban a darált hússal rétegesen összerakjuk, és közben a tetejét a tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített, forró sütőben 20 percig pirítjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK