Szabó Anna
Lucskos káposzta
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (Készíthetjük:oldalasból, szegyből, bőrösebb húsrészekből)
- 1 kg édes káposzta
- 2 dkg zsír
- 4 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- kapor
- csombor
- ecet
- só
A húst sós vízben félig megfőzzük. A megmosott káposztát kétujjnyi szeletekre vágjuk, és a húst levével együtt ráöntjük és együtt puhára főzzük. Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, ezzel sűrítjük a káposztát. Ízesítjük ecettel, kaporral, csomborral és egy kanál tejföllel. Ha nem elég sűrű, kevés habarást adhatunk hozzá. Ha elkészült a főzelék, a húst szeletekre vágjuk és a káposzta tetején tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK