Szabó Anna
Hozzávalók:Tésztához:
1 nagy tojásfehérje
1 ¼ csésze kekszmorzsa
1 ½ teáskanál olvasztott vaj
1 ½ teáskanál kukoricaolaj
Töltelék:
40 g édesített sűrített tej
2/3 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
2 teáskanál frissen reszelt lime héja
½ csésze frissen facsart limelé (4-5 db-nak)
2 evőkanál víz
1 ½ teáskanál zselatin
Habcsók:
2 evőkanál tojásfehérje
¼ teáskanál borkősav
½ csésze cukor
1 teáskanál vanília kivonat
Díszítéshez: limekarikák
Készítsd elő a sütőt a tésztához: melegítsd elő 175 ºC-ra. Lisztezz ki, vagy vonj be sütőpapírral egy pitesütőt.
A kekszmorzsát, a vajat és az olajat tedd tálba, majd az ujjaiddal dolgozd jól össze. Egyengesd el ezt a keveréket a pitesütő aljára, valamint oldalára. Tedd sütőbe kb. 10 percre barnulásig. Tedd félre és hagyd kihűlni.
Készítsd elő a tölteléket: a sűrített tejet, joghurtot, a reszelt lime-ot és a gyümölcs levét keverd össze egy közepes edényben. A feloldott zselatint keverd hozzá. Majd öntsd a tésztára. Tedd legalább 4 órára, de legjobb lenne 1 teljes napra, a hűtőbe – míg szilárd nem lesz.
Jöhet a habcsók elkészítése, és egyúttal a pite befejezése. A tojásfehérjét és a borkősavat a cukorral verd fel keményre – a cukrot fokozatosan add hozzá – végül dolgozd el benne a vanília kivonatot is. Majd egy pizzasütő lapon tedd sütőbe. Közepes lángon süsd, rövid ideig, de legfeljebb addig, míg kicsit megbarnul a teteje.
Végezetül óvatosan helyezd a krém tetejére.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK