Szabó Anna
Hozzávalók:
• 1 kg lilahagyma
• 2 evőkanál olaj
• 15 dkg barnacukor
• 1 mokkáskanál só
• 2 teáskanál őrölt bors
• 5-6 db babérlevél
• 2 dl balzsamecet
• 0,5 dl édes vörösbor
A hagymát közepesen vastag, fél karikára vágjuk, és az olajban megdinszteljük. Hozzá adjuk a cukrot és a fűszereket is. Ezután a borral és ecettel leöntjük, jól felforraljuk, majd alacsony fokozaton addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Egy óra alatt el is készül és a tiszta befőttesüvegekbe tölthetjük.
Plusz praktika, hogyha dunsztoljuk, akkor hónapokig is pihenhet a hűvös kamra polcain.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK