Hozzávalók:
150g szalonna (füstöletlen)
1 ek olívaolaj
1 fej hagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébipóréhagyma, megtisztítva, felaprítva
100g bébisárgarépa, ledörzsölve, durvára vágva
2 kis tarlórépa, egyenként körülbelül 175 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
1 nagy burgonya, körülbelül 150 grammos, megtisztítva és 1cm-es kockákra vágva
Kb. 1,2 liter forrásban lévő zöldségalaplé
100g zöldbab, megtisztítva, 2-3cm-es darabokra vágva
¼ fej kelkáposzta, torzsa nélkül, felaprítva
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
Maroknyi aprított mentalevél (elhagyható)
Elkészítése:
1. A szalonnát kevés olívaolajon süsd 3-4 perc alatt világos aranyszínűre egy nagy átmérőjű fazékban. Tedd bele a hagymát, a póréhagymát, süsd még néhány percig. Keverd hozzá az aprított sárgarépát, karórépát és burgonyát.
2. Fedd le az edényt, a zöldségeket mérsékelt lángon 4-5 perc alatt párold puhára és átlátszóra.
3. Öntsd a forrásban lévő alaplét a zöldségekre, ha szükséges, növeld a lé mennyiségét. Tedd bele a zöldbabot, főzd 2 percig. Utoljára dobd bele az aprított kelkáposztát, főzd 2 percig, vagy amíg össze nem esik. Ízesítsd sóval és borssal.
4. A levest merd előmelegített tálkákba vagy levesestányérokba. Szórd meg a frissen aprított mentával, tetszés szerint kínálj mellé rusztikus barna kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK