GASZTRO

Különleges töltött hús

Szerző:
Szabó Anna
Most következzen egy igazi hétvégi frissensült húsétel, amely igencsak eltér a már megszokott töltött dagadótól. Bármilyen köret remekül passzol az ínyencséghez. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Különleges töltött hús

Hozzávalók:
- 60-70 dkg soványabb dagadó
- 30 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
- 1 dl tejföl
- 1 dl fűszeres paradicsomlé
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- 1 egész tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál reszelt torma
(üveges tormakrémet is használhatunk)


1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejföllel, sóval, borssal, zsemlemorzsával, és jól összedolgozzuk. A felszúrt húsba töltjük a masszát, ezután hústűvel összetűzzük. Kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, majd alufóliába csomagoljuk és előmelegített forró sütőbe helyezzük. 10 percig a legerősebb, majd 50 percig közepes fokozaton sütjük. A fóliából kicsomagolva a tetejét szép pirosra pirítjuk.

2. Az elkészült húst szeletelés előtt 10 percig pihentessük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd lapos jénai tálba, egymás mellé tegyük a hússzeleteket úgy, hogy egyik se takarja le a másikat. A fóliában megmaradt pecsenyelevet keverjük össze a paradicsomlével, a maradék tejföllel, tormával, majd a húsokra kenjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárga színűre sütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL