Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kukoricás tonhalburger

Szerző:
Szabó Anna
Hogyan vegyünk rá valakit a hal evésre, aki ugyan, ha nem is undorodik tőle, de lehetőség szerint kerüli a fogyasztását? Íme a válasz a receptben!

Hozzávalók:

450g burgonya
2ek csökkentett zsírtartalmú majonéz
2x160g üveges vagy konzerv tonhal, lecsöpögtetve
198g csemegekukorica, lecsöpögtetve
3ek aprított petrezselyem
50g korpás zsemlemorzsa
Olaj
2 nagy fej paradicsom, szeletelve vagy cikkelyezve

 

Elkészítése:

1. Vágd fel a burgonyát nagy darabokra, azután enyhén sózott vízben főzd meg. Csöpögtesd le, és hagyd langyosra hűlni, majd a majonézzel dolgozd jól össze.

2. Add hozzá a tonhalat, a csemegekukoricát és a petrezselymet, a fekete borsot és mixerrel dolgozd össze.

3. Oszd a husos keveréket 8 egyenlő részre és készíts belőle húspogácsákat.

4. Mindegyik pogácsát forgasd meg a zsemlemorzsában, majd szórd meg egy kis olajjal és süsd aranyszínűre egy serpenyőben.

5. A pogácsákat tálald fél hamburgerzsemlében, mellé helyezve a paradicsomot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL