4 nagy érett banán
1 zöld citrom
60 g sovány túró
1 kk őrölt fahéj
2 ek fruktóz
3 tojásfehérje
Só
Tápérték adagonként:
180 kcal
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 5 g
Zsír: 0 g
Kifacsarjuk a zöld citrom levét. Meghámozzuk a banánt, karikákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével.
Finom pürévé összemixeljük a túróval. Hozzáadjuk a fahéjat és a fruktózt, és jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan a túrós banánkrémbe keverjük, nehogy összetörjön a hab. Kis kelyhekbe elosztjuk, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Nagyon hidegen tálaljuk önmagában, illetve szezontól függően egzotikus gyümölcssalátával vagy piros gyümölcsök keverékével.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK