Hozzávalók:
¾ bögre köles
2 fej brokkoli
1 nagy fej vöröshagyma
só
bors
fokhagyma granulátum
szerecsendió
sajt
1 doboz tejföl
A kölest feltesszük főni fokhagymás, sós vízben (kb. 4-5x annyi vízben főzzük meg, mint a köles mennyisége). Ha kész, leszűrjük és félretesszük. Közben a brokkolit is roppanósra pároljuk. Ha ez is kész, feldaraboljuk apró kockákra.
A vöröshagymát aranybarnára pirítjuk kókuszolajon.
Egy nagyobb tálban majd a kölest, a brokkolit és a hagymát összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint fűszerezzük, valamint belereszelünk – szintén ízlés szerinti mennyiségben – sajtot. Végül jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon még kb. 20-30 percig – illetve amíg a sajt meg nem pirul – sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK