Kolbászos krumplifánk
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- só
- bors
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 50 g húsos füstölt szalonna
- 100 g kolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 100+50 g finomliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra vagy nem túl apró kockákra vágjuk, majd 1 kiskanál sóval bő hideg vízben feltesszük főni.
A hagymát megtisztítjuk, és a szalonnához hasonlóan apróra felkockázzuk.
A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, melegen meghámozzuk, elmorzsoljuk.
Megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük a zsírjából. A zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát majd egy-két percig átforgatjuk–pirítjuk benne a kolbászt, hagyjuk langyosra hűlni. A puhára főtt krumplit leszűrjük, még melegen áttörjük, a kolbászos keverékhez adjuk. Összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, 100g liszttel, vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a szalonnapörcöt is. Lisztezett gyúródeszkán 8 cm átmérőjű rudakat formálunk a masszából, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé ellapítjuk, kerekre igazítjuk, megszórjuk kevés liszttel és forró olajban pirosra sütjük őket.
Sütés után papírtörlő, vagy szalvéta segítségével felitatjuk a felesleges olajat.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK