Szabó Anna
      Kolbászos krumplifánk
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- só
- bors
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 50 g húsos füstölt szalonna
- 100 g kolbász
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 100+50 g finomliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, vékony hasábokra vagy nem túl apró kockákra vágjuk, majd 1 kiskanál sóval bő hideg vízben feltesszük főni.
A hagymát megtisztítjuk, és a szalonnához hasonlóan apróra felkockázzuk.
A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, melegen meghámozzuk, elmorzsoljuk. 
Megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük a zsírjából. A zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát majd egy-két percig átforgatjuk–pirítjuk benne a kolbászt, hagyjuk langyosra hűlni. A puhára főtt krumplit leszűrjük, még melegen áttörjük, a kolbászos keverékhez adjuk. Összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a tojásokkal, 100g liszttel, vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, végül belekeverjük a szalonnapörcöt is. Lisztezett gyúródeszkán 8 cm átmérőjű rudakat formálunk a masszából, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé ellapítjuk, kerekre igazítjuk, megszórjuk kevés liszttel és forró olajban pirosra sütjük őket. 
Sütés után papírtörlő, vagy szalvéta segítségével felitatjuk a felesleges olajat.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK