Hozzávalók – a roládhoz
- 4 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tk sütőpor
- 3-4 ek kakaó
Elkészítés
A tojásfehérjét habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, és néhány csepp édesítőszert. Ezután beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját.
A sütőből kivéve deszkára fordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy nyirkos konyharuhával letakarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd megkenjük a közben elkészített krémmel kívül-belül.
Krém hozzávalói
- 3 dkg kókuszreszelék
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- édesítőszer
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan a kókuszos krémhez keverjük. A tésztát megkenjük a krém felével, óvatosan feltekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK