Szabó Anna
Hozzávalók – a roládhoz
- 4 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tk sütőpor
- 3-4 ek kakaó
Elkészítés
A tojásfehérjét habbá verjük, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, és néhány csepp édesítőszert. Ezután beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját.
A sütőből kivéve deszkára fordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy nyirkos konyharuhával letakarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd megkenjük a közben elkészített krémmel kívül-belül.
Krém hozzávalói
- 3 dkg kókuszreszelék
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- édesítőszer
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan a kókuszos krémhez keverjük. A tésztát megkenjük a krém felével, óvatosan feltekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külső felét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt legalább egy órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK