Szabó Anna
Hozzávalók:8 tojás
300g cukor
3ek rumaroma
1 lap piskóta
1csipet só
3ek kakaópor
1. Készíts 400g csokoládés vajas krémet és 200g, 3 evőkanálnyi rummal ízesített szirupot. A szükséges mennyiségű krémet 8 tojássárgájából, 1 csipet sóból, 250g kristájcukorból és ugyanennyi vajból, valamint 2 evőkanál cukrozatlan kakaóból készítsd el. Hűtőszekrényben 2 napig eláll.
2. Húzd magad elé a piskótalapot, amelyről előzőleg levetted a sütőpapírt. Ecset segítségével kend meg a tészta egész felületét sziruppal, majd hosszúkás kenőlapáttal terítsd el rajta a vajas krémet úgy, hogy mindenhová egyforma vastagon jusson. Többször simítsd át, hogy egyenletes legyen.
3. A ruha segítségével kezdd el feltekerni a tésztát jó szorosan, hogy szép, szabályos alakja legyen. Amikor az egészet feltekertük, kissé ferdén vágjuk le a két végét, és kevés krémmel ragaszd a tekercs tetejére, mintha egy valódi fatörzs lefűrészelt ágai lennének.
4. A megmaradt csokoládés krémet tegyed hullámos nyílású habzsákba. Vond be a tekercset a krémmel, a fa kérgének egyenetlenségeit utánozva. A széleit is fedjük be. Díszítsük készen vásárolható, gomba formájú habcsókkal, marcipán borostyánlevelekkel, mandulával. Tegyük hűtőszekrénybe, és jól lehűtve találjuk. Recés késsel szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK