Szabó Anna
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília esszencia
- 3 dl tejföl, vagy 3 dl tej
- 10 dkg Rama, vagy 7 dkg zsír
- a tetejére gyümölcsdarabok (friss vagy befőtt), esetleg csokoládédarabok vagy dió (akár mindhárom)

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. A tojást a cukorral felverjük, hozzákeverjük a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a zsiradékot és a tejet vagy a tejfölt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Megszórjuk a tetejét a gyümölccsel, vagy amivel éppen kedvünk tartja, és tűpróbáig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK