Szabó Anna
Kivis pulykamellsaláta
Hozzávalók:
- 70 dkg szeletelt pulykamellfilé
- 2 dkg olvasztott vaj
- fél kávéskanál zöld bors
- 1 nagy tubus majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 1-2 evőkanál citromlé
- Worcester-szósz
- 5-6 db kivi
- fél csokor metélőhagyma
- só
- őrölt bors
A húst megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, és levágjuk róla a zsírosabb részeket, inakat. A vajat felhevítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon rövid idő alatt átsütjük. Sóval, borssal fűszerezzük. A zöld bors szemeket leöblítjük, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, sóval, citromlével, Worcester-szósszal ízesítjük, majd hozzátesszük a zöld borsot. A kiviket meghámozzuk, karikákra vágjuk.A kivi-és pulykaszeleteket felváltva tálra tesszük, majd meglocsoljuk a szósszal. Végezetül összeaprítjuk a metélőhagymát, és meghintjük vele a saláta tetejét.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK