Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kiadós és fűszeres mexikói muffin

Szerző:
Szabó Anna
Imádom ezt a receptet, mert ötvözi a puhát a ropogóssal, egyszerre színes és fűszeres. Ráadásul a mélyhűtőben akár hónapokig elláll, így elég, ha negyedórára kint hagyod szobahőmérsékleten felengedni...

Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 púpozott teáskanál sütőpor
15 dkg tejföl
8 dkg tisztított vaj
20 dkg salsa (csípős, enyhe vagy egzotikus: késztermék)
1 teáskanál só
2 tojás
36 tortillachips (natúr vagy sajtos; kb. 5 dkg)
5 dkg szeletelt jalapeno chilipaprika (üveges; helyettesíthetjük szeletekre vágott üveges peperonival)

A díszítéshez:
Kb. 25 dkg tortillachipshez való sajtmártás (késztermék)
1 maréknyi korianderzöld (vagy sima levelű petrezselyem)
12 papírforma vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát.

A lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tejfölt elkeverjük a vajjal a salsával és a sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a lisztes keveréket.

A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük. 3-3 tortillachipset függőlegesen mélyen beleszúrunk, és rátesszük a jalapeno-szeleteket.

A muffinokat a sütőben 180 ºC-on (középen, légkeverésesnél 160 ºC) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson hűlni hagyjuk.

A díszítéshez egy kis sajtmártás kenünk mindegyik muffinra, és megszórjuk korianderzölddel.

Forrás:
Christina Kempe: A legkedveltebb muffinok. Holló és Társa, 2004.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL